Akcije i apeli

Rad Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof možete podržati donacijama materijalnih dobara i financijskih sredstava našim programima, akcijama ili apelima.

Solidarnost na djelu

Sabirna akcija Solidarnost na djelu provodi se kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u Republici Hrvatskoj još  od 1973. godine.

Akcija se tradicionalno provodi drugog četvrtka u listopadu, a prikupljaju se materijalna dobra i financijska sredstva.

U akciji sudjeluju volonteri Crvenog križa, najvećim dijelom su to učenici odgojno-obrazovnih ustanova s područja našeg djelovanja, koje već tradicionalno sudjeluju u sabirnoj akciji Solidarnost na djelu.

Cilj akcije je osim u prikupljanju materijalnih i financijskih sredstava poticanje solidarnosti u lokalnoj zajednici te animiranje mladih za volontiranje i pomaganje.

Prikupljena novčana sredstva uplaćuju se na posebno otvoren žiro račun akcije u svrhu pružanja humanitarne pomoći osobama u socijalnoj potrebi na našem području ( kupnja hrane, higijene, podmirivanje troškova školovanja djece slabijeg imovinskog statusa).

Vaš dar za pravu stvar

Akcija “Vaš dar za pravu stvar"  provodimo u suradnji s trgovačkim centrima posredstvom košara za prikupljanje postavljenim u trgovinama i odgojno-obrazovnim ustanovama ( dječji vrtići, osnovne škole, Srednja škola Novi Marof).

Akcija se provodi tri puta godišnje, tijekom Tjedna Crvenog križa (8.-15.5.), Tjedna solidarnosti  (8.-15.12.) i akcije Solidarnost na djelu .

Cilj nam je prikupiti osnovne prehrambene namirnice ( ulje, šećer, brašno, sol, riža, tjestenina makaroni, mesna i riblja konzerva, juha u vrećici i marmelada)  za pripremu paketa  pomoći za osobe u socijalnoj potrebi , korisnike socijalnog programa GDCK Novi Marof.

Apeli

Prikupljanje humanitarne pomoći u slučajevima izvanrednih situacija pokreće se upućivanjem poziva za pomoć – apela za prikupljanje pomoći za ugroženo i stradalo stanovništvo.

Apel se može odnositi na prikupljanje humanitarne pomoći za ugroženo ili stradalo stanovništvo u Republici Hrvatskoj ili na prikupljanje humanitarne pomoći za ugroženo ili stradalo stanovništvo u inozemstvu.

Apelom se humanitarna pomoć prikuplja u obliku materijalnih dobara i financijskih sredstava, što ovisi o vrsti krizne situacije i uočenim potrebama.

Novčana sredstva prikupljaju se na žiro račun IBAN: HR6923400091511555516, (za uplate iz inozemstva SWIFT:PBZGHR2X), a materijalna dobra na područjima koje odredi HCK.

Više o apelima Hrvatskog Crvenog križa saznajte na ovom linku.