Čestitamo Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera obilježava se diljem svijeta 5. prosinca, a proglasila ga je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svim volonterima na trudu i vremenu uloženom u nesebično pomaganje ljudima u potrebi. Ova godina za sve je nas izazovna, a unatoč tome naša je volonterska mreža samo rasla.

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa unatoč epidemiji koronavirusa i riziku od moguće zaraze odradili su 3144 volonterska sata na poslovima prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći ranjivim skupinama, osobama u socijalnoj potrebi, ponajviše radom na terenu.


„Unatoč činjenici da smo u pandemiji svi zajedno te da svi na osobnoj razini prolazimo kroz razna iskušenja i krize, broj volontera Hrvatskog Crvenog križa ove je godine rastao. Mnogi od vas, u ovoj su kriznoj godini, osjetili potrebu da pomažu drugima, bez obzira što i sami prolaze kroz teško razdoblje. Upravo navedeno, temelj je djelovanja Crvenog križa. Neizmjerno sam zahvalan što sam imao prilike svjedočiti nesebičnosti koja je prisutna čak i u najzahtjevnijim razdobljima. Osobno vam zahvaljujem na tom iskustvu, a i u ime onih kojima ste olakšali i uljepšali svakodnevnicu!“, rekao je izvršni predsjednik HCK Robert Markt.

Hvala vam što pripadate grupi predanih ljudi koji mijenjaju svijet nabolje!