Donacijom namirnica i higijenskih potrepština pomozite osobama u potrebi

Svi koji mogu i žele pomoći nam u pružanju pomoći osobama u potrebi, mogu to učiniti kupnjom namirnica i higijenskih potrepština te ih dostaviti u naše skladište na adresi Kralja Tomislava 16 u Novom Marofu.

Artikli koje možete donirati :

  • namirnice: brašno, sol. šećer, ulje, riža, tjestenina ( makaroni), riblja i mesna konzerva, marmelada, pasirana rajčica, grah konzerva, trajno mlijeko, tost/dvopek
  • higijena: šampon, sapun, pasta za zube, četkica za zube, toaletni papir, deterdžent za rublje, deterdžent za suđe, univerzalno (tekuće) sredstvo za čišćenje prostora
  • osobna zaštitna oprema: medicinska maska, rukavice, alkoholni dezinficijens za ruke

Donacije će se iskoristiti za pripremu prehrambeno-higijenskih paketa za osobe u potrebi s područja djelovanja GDCK Novi Marof, a prednost će imati starije osobe, osobe lošijeg imovinskog stanja, osobe s invaliditetom i obitelji s djecom.

Solidarnost je jedna od najvećih vrijednosti svake zajednice, osobito u kriznim vremenima. Svi se suočavamo s problemima, no ne smijemo zaboraviti na one kojima je najteže, koji su najranjiviji – stariji sugrađani, samačka kućanstva, osobe s invaliditetom, obitelji s djecom, koji su lošijeg imovinskog stanja.

Hrvatski Crveni križ dio je sustava civilne zaštite te redovito pomaže osobama u potrebi. Sada zbog epidemije koronavirusa broj osoba kojima je potrebna pomoć u hrani se povećava.

Više o donacijama možete saznati na ovom linku.