Program”Podrška na kotačima” – bliži se kraj 1. godine provedbe

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Novi Marof od 1. veljače 2021. provodi  dvogodišnji program „Podrška na kotačima“ kojim se pruža usluga besplatnog prijevoza, pratnje i dostave za osobe starije od 65 godina s područja djelovanja GDCK Novi Marof.

Prva godina provedbe programa završava 31. prosinca 2021.  i trenutno je u tijeku priprema sklapanja Ugovora s nadležnim Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za dodjelu financijskih sredstava za 2. godinu provedbe i uspješni nastavak programa što s nestrpljenjem očekuju krajnji korisnici programa od kojih su neki već rezervirali svoje termine vožnje za siječanj 2022.

Unatoč činjenici da je početak i 1. godinu provedbe programa obilježila pandemija koronavirusa i epidemiološke mjere zaključno do 30. studeni 2021. godine uspješno je pruženo 298 usluga, 258 prijevoza i 40 dostava za 106 korisnika programa , većinom žena  ( 67%) i  prijeđeno 13 733 kilometra.

Pružene usluge uglavnom su se odnosile na odlazak liječniku obiteljske medicine u mjestu prebivališta,  na dijagnostičke preglede, kontrole ili terapije u bolnicu Varaždin, Novi Marof, Varaždinske Toplice, u ljekarnu po lijekove, na cijepljenje protiv COVID-19, na tržnicu ili trgovinu po namirnice, kućne potrepštine i sl., u banku, poštu radi plaćanja režijskih troškova, na groblje te dostavu hrane i lijekova.

Program se provodi uz  pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera koje podrazumijevaju nošenje zaštitne maske, rukavica, dezinfekciju, pauze između vožnji radi provjetravanja i dezinfekcije vozila, te primjenu covid potvrde za vozača.

Svi zainteresirani  svoj termin za uslugu mogu dogovoriti pozivom na broj telefona 042 611 401 radnim danom od 8 do 15 sati.

Ovaj program financira  Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava,  obitelji i socijalne politike.

Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti GDCK Novi Marof i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.