Svim volonterima čestitamo Međunarodni dan volontera 5. prosinca

Međunarodni dan volontera proglasila je Opća skupština Ujedinjenih  naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak, odnosno Međunarodni dan volontera.

Više od jedne milijarde ljudi volontira širom svijeta za solidarnost i humanost, za ljude i planet.  Dok se svijet suočava sa sve većim izazovima,  volonteri su često prvi koji pomažu. Volonteri su u prvom planu u krizama i hitnim slučajevima, često u vrlo teškim i teškim situacijama.

Međunarodni dan volontera prilika je da se oda počast volonterima diljem svijeta i da se prepozna vrijednost volonterstva na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

U povodu Međunarodnog dana volontera Hrvatski Crveni križ upućuje čestitku i iskrenu zahvalu svim volonterima koji svojom nesebičnošću i plemenitošću ovaj svijet čine boljim mjestom, a posebnu zahvalu upućujemo svim volonterima Crvenoga križa koji su nebrojeno puta pokazali kako svi možemo računati na njih, osobito u onim najtežim vremenima kada se kao društvo suočavamo s pandemijom, potresima, poplavama…

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof podijelilo je zahvalnice vrijednim volonterima, članovima volonterske grupe Srednje škole Novi Marof koji aktivno sudjeluju u radu GDCK Novi Marof, posebno u provedbi programa prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći te održalo predavanje o volonterstvu.

Dragi volonteri, hvala vam na vašem trudu i vremenu uloženom u nesebično pomaganje ljudima u potrebi. Sretan vam vaš dan!