Svjetski dan Crvenog križa, 8. svibnja

Svjetskim danom Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca koji se obilježava svake godine 8. svibnja, u Hrvatskoj započinje i Tjedan Crvenoga križa koji traje do 15. svibnja. Ove godine Tjedan Crvenoga križa posvećen je psihosocijalnoj podršci, odnosno mentalnom zdravlju i sve aktivnosti imaju za cilj osvješćivanja građana o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja i pronalaska vremena za sebe.

Protekla godina koju je obilježila pandemija, ali i potresi u pojedinim dijelovima Hrvatske, bila je iznimno teška i stresna za sve nas. Upravo zato Hrvatski Crveni križ od početka pandemije intenzivno radi na pružanju psihosocijalne podrške stanovnicima, a naročito onima na potresom pogođenim područjima. S naglaskom na dizanje svijesti javnosti o važnosti brige za mentalno zdravlje svih dobnih skupina građana, Hrvatski Crveni križ tijekom Tjedna Crvenoga križa provodi kampanju „Mojih 5 minuta mira“.

Budući da je i ova godina još uvijek u znaku pandemije koronavirusa, aktivnosti će se odvijati u manjem opsegu te sukladno epidemiološkim mjerama.

Društva Crvenoga križa diljem Hrvatske obilježit će Tjedan Crvenoga križa brojnim aktivnostima pa tako i GDCK Novi Marof koje će ovogodišnji Tjedan Crvenog križa posvetiti volonterima i djelatnicima koji su svojim nesebičnim radom i solidarnošću sudjelovali u prikupljanju i pružanju pomoći za potresom pogođena područja, ali i svakodnevnom radu tijekom epidemije koronavirusa.

Pozivamo Vas da nam se pridružite , pronađete “Mojih 5 minuta mira” te da zajedno pridonesemo osvješćivanju svih nas o važnosti mentalnoga zdravlja.