Uoči blagdana podijeljeni humanitarni paketi za potrebite

Kako bi barem malo olakšali životne okolnosti osoba u socijalnoj potrebi s područja našeg djelovanja Gradsko društvo Crvenog križa Novi  Marof povodom predstojećih blagdana pripremilo je prehrambene, higijenske i dječje  pakete pomoći.

Ukupno je podijeljeno 240 paketa pomoći ( 4 144 kg) u vrijednosti 26.980,94 kune, a osigurani su kupnjom iz vlastitih sredstava  te donacijama pravnih osoba, tvrtki Knauf Insulation d.o.o. u iznosu od 7.000,00 kuna i TP Varaždin u vrijednosti 7.026,62 kune.

Pakete pomoći primilo je 227 kućanstava i 350 članova njihovih obitelji  s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko, a kategorija korisnika obuhvaća osobe u socijalnoj potrebi korisnike Centra za socijalnu skrb Novi Marof, korisnike socijalnog programa GDCK Novi Marof, kao i osobe koje se zbog trenutnih životnih okolnosti  nalaze u socijalnoj potrebi ( zajamčena minimalna naknada, doplatak za pomoć i njegu, osobna invalidnina, samohrani roditelji, udomitelji, obitelji s više djece, stariji od 65 koji žive u samačkom ili dvočlanom staračkom kućanstvu).

Zajedno s ranije podijeljenim obiteljskim paketima solidarnosti prikupljenima u akciji „Solidarnost na djelu 2021.“ GDCK Novi Marof tijekom studenog i prosinca 2021. podijelilo je 295 paketa humanitarne pomoći ( 6 336 kg) u vrijednosti 63.916,94 kune.