Održana je početna konferencija projekta “ZAŽELI – Za zajednicu”

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof održalo je u ponedjeljak  05. srpnja 2021. u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu  početnu konferenciju projekta „ZAŽELI – Za zajednicu“ koji se provodi u sklopu Poziva „ZAŽELI – program zapošljavanja žena – faza II“ sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt se provodi od 11. siječnja 2021. do 11. ožujka 2022.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 643.235,00 kuna , a bespovratna sredstva sufinancirana su u 100% iznosu i to  85% Europskog socijalnog fonda, a 15% iz državnog proračuna.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof, a projektni partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Novi Marof, Grad Novi Marof, Općina Breznica i Općina Ljubešćica.

Provedbu projekta, njegove ciljeve, aktivnosti i očekivane rezultate prezentirala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof Mirjana Matić Brdar, a ispred partnera nazočne su pozdravili i kratko prezentirali  ulogu projektnih partnera :

  • Branka Šaško, predstojnica HZZ – Područni ured Varaždin
  • Ivančica Koren , ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novi Marof
  • Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Novog Marofa
  • Stjepan Krobot, načelnik Općine Breznica
  • Suzana Žugec, pročelnica Općine Ljubešćica

Na konferenciji je svoja iskustva i zadovoljstvo projektom te želju za njegovim nastavkom iskazalo i nekoliko krajnjih korisnika projekta. Projektom „ZAŽELI – Za zajednicu“ omogućeno je zapošljavanje 7 teže zapošljivih žena na poslovima  pružanja potpore i podrške za 42 krajnja korisnika projekta, osobe starije od 65  i osobe u nepovoljnom položaju na  području grada Novi Marof, općine Ljubešćica i općine Breznica u svrhu jačanja zapošljivosti i konkurentnosti na tržištu rada 7 žena pripadnica ciljne skupine, smanjenja nezaposlenosti, jačanja socijalne uključenosti i poboljšanja kvalitete života krajnjih korisnika. U sklopu projekta 7 zaposlenih žena uspješno je završilo verificirani program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice te su im uručena uvjerenja.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof