Prikupljeno 6,5 tona pomoći za potresom pogođena područja

Poštovani građani,

veliko Vam hvala na donacijama, za stanovništvo potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije prikupili smo  6,5 tona humanitarne pomoći, hrane, higijenskih potrepština i zaštitne opreme(13 058 komada)  procijenjene  vrijednosti 104.464,00 kuna.

Pomoć se prikupljala na više lokacija, osim u skladištu GDCK Novi Marof ( Novi Marof i  društveni dom Ključ) , pomoć je prikupljana i na terenu u organizaciji DVD-a Strmec, Završje, Breznički Hum i Visoko ( vatrogasci su se i ovaj put pokazali kao pravi profesionalci , a nije u pitanju gašenje požara već sortiranje , brojenje, pakiranje i transport robe).

Volonteri Crvenog križa i ovaj su puta dali nemjerljiv doprinos našem radu, ali i građani koji su se spontano uključili i time  pružili podršku našem radu, iako zbog epidemioloških mjera nismo mogli uključiti sve koji su se prijavili za volontiranje.

Prikupljenu smo pomoć u nedjelju 03. siječnja 2021. organiziranim prijevozom dostavili u skladište HCK u Sisku odakle će u  daljnju distribuciju po terenu i za potrebe prehrane osoba smještenih u prihvatnim centrima.

Veliko hvala svima koji su svojim donacijama , sudjelovanjem i velikim srcem, omogućili prikupljanje pomoći za one kojima je ona potrebna, stanovnike potresom pogođenih područja i da s istim entuzijazmom nastavimo i dalje jer pomoć će biti potrebna i u narednim mjesecima.

GDCK Novi Marof nastavlja s prikupljanjem potrebne pomoći: hrana, higijenske potrepštine ( osobna higijena, deterdženti za pranje rublja) zaštitna oprema ( maska, rukavice, dezinficijens),  deke ( oprano i stavljeno u najlonsku vrećicu), grijalice, radijatori, strujni kablovi, agregati ( u ispravnom  stanju).

Lokacija prikupljanja: Društveni dom Ključ, radnim danom, 9 do 11 sati ili prema dogovoru

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju na broj 042 611 401 ili e-mail: crveni.kriz-novi.marof@vz.t-com.hr