Paketi solidarnosti za potrebite – podijeljeno 3 tone pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof posljednjeg mjeseca u godini, u mjesecu darivanja, božićnih i novogodišnjih blagdana podijelilo je pakete pomoći za osobe u socijalnoj potrebi s područja gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Ljubešćica, Breznički Hum, Breznica i Visoko.

Pakete pomoći primilo je 181 kućanstvo s ukupno 264 članova, a riječ je o korisnicima socijalnog programa GDCK Novi Marof ili korisnicima  Centra za socijalnu skrb Novi Marof , osobama koje primaju zajamčenu minimalnu naknadu, osobnu invalidninu, žive s 1.000,00 kuna po članu kućanstva mjesečno i u riziku su od siromaštva i socijalne isključenosti.

Podijeljeno je 3 tone hrane, higijenskih potrepština  i zaštitnih maski ukupne vrijednosti 43.211,08 kuna ( 6 443 artikla) . Pojedinačna vrijednost paketa iznosila je cca 200,00 kuna ( 27 artikla)  za samačko kućanstvo do cca 600,00 kuna ( 54 do 70 artikla) za obitelji s troje i više djece. Djeca, ali i korisnici starije dobi  posebno su se razveselili slatkišima.

Kako bi paketi pomoći stigli do svih naših korisnika prije blagdana, posebno u ovo vrijeme ograničene mobilnosti, većinu paketa morali smo dostaviti što bliže kućnog praga, a u tome nam je od presudne važnosti bila pomoć naših vrijednih volontera . Da vatrogasci imaju veliko srce i uvijek su spremni pomoći svi već znaju, ali nije na odmet ponoviti. Hvala DVD Varaždinske Toplice koje nam je svojim kombi vozilo uvelike olakšalo dostavu paketa u Varaždinskim Toplicama.

Paketi solidarnosti osigurani su donacijama prikupljenim u akciji „Solidarnost na djelu 2020“ i tvrtke Knauf Insulation.

Jednu obitelj posebno će razveseliti donacija  Društva sportske rekreacije Strmec koja je pristigla pri kraju naše podjele.

Hvala svima koji su svojim  doprinosom pridonijeli realizaciji naših  humanitarnih aktivnosti i uljepšali blagdane onima kojima je pomoć potrebna.