Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Moja kuća,moj dom”

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof potpisalo je u ponedjeljak 1. travnja 2024. godine s Ministarstvom rada,  mirovinskog sustava,  obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Moja kuća, moj dom“ (SF.3.4.11.01.0234) u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus u okviru Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.“

Ukupna vrijednost projekta iznosi  643.500,00 eura, a financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus u 100% iznosu.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa  Novi Marof , a provodi se  u suradnji s partnerima gradovima Novi Marof i Varaždinske Toplice te općinama Breznica i Ljubešćica.


Vrijeme provedbe projekta je 36 mjeseci , dok će se aktivnost pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom provoditi u trajanju od 33 mjeseci, odnosno od 1. lipnja 2024. do 28. veljače 2027.

Provedbom projekta omogućit će se zapošljavanje 13 radnika/ca koji će pružati uslugu potpore i podrške za 78 starijih osoba ( 65+) i odraslih osoba s invaliditetom (18+), pripadnika ciljne skupine projekta.

Provođenjem projekta „Moja kuća, moj dom“ osigurava se povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom te nastavak  uspješne provedbe i pozitivne prakse već dobro poznatih i od lokalne zajednice prihvaćenih projekata ZAŽELI iz prethodnih faza provedbe.

U slučaju dodatnih informacija možete nas kontaktirati :

  • putem elektroničke pošte na adresu: crveni.kriz-novi.marof@vz.t-com.hr
  • telefonom na broj 042 611 401
  • osobno  u uredu GDCK Novi Marof na adresi Kralja Tomislava 16 u Novom Marofu  radnim danom od 8 do 14 sati

Više informacija o projektu saznajte na www.gdck-novi-marof.hr i internet stranicama partnera projekta, a opće informacije o Pozivu „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ na www.esf.hr/esfplus.

Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.