Projekt„ZAŽELI – Za zajednicu II“ – potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof potpisalo je u ponedjeljak 2. siječnja 2023. s Ministarstvom rada,  mirovinskog sustava,  obitelji i socijalne politike  ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ZAŽELI – Za zajednicu II“ (UP.02.1.1.16.0178.) temeljem Odluke o financiranju za otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena-faza III“ u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Ukupna vrijednost projekta iznosi  64.370,56 eura ( 485.000,00 kuna), a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske ( 15%) i iz Europskog socijalnog fonda ( 85%)

Vrijeme provedbe projekta je 8 mjeseci, dok će se aktivnost zapošljavanja žena na poslovima pružanja pomoći starijim i/ili nemoćnim osobama provoditi u trajanju od 6 mjeseci.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa  Novi Marof , a provodi se  u suradnji s partnerima:

  • Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin
  • Centar za socijalnu skrb Novi Marof
  • Grad Novi Marof
  • Grad Varaždinske Toplice
  • Općina Breznica
  • Općina Ljubešćica

Cilj projekta je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivih žena te potaknuti socijalnu uključenost starijih osoba i/ili nemoćnih osoba  na području  gradova Novi Marof i Varaždinske Toplice te općina Breznica i  Ljubešćica. Projektom se planira zaposliti 10 žena na poslovima pružanja potpore i podrške za 60 krajnjih korisnika, starije osobe i/ili nemoćne osobe.

Više informacija o projektu pronađite na www.gdck-novi-marof.hr ili nam se  obratite na  e-mail: crveni.kriz-novi.marof@vz.t-com.hr, telefon broj 042 611 401 ili  u uredu na adresi Kralja Tomislava 16 u Novom Marofu .

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Gradskog društva Crvenog križa Novi Marof