U akciji Solidarnost na djelu 2022. prikupljeno 1,9 tona pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof je u razdoblju od 13. listopada do 15. studeni 2022.  provodilo humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu 2022.“ koja se kao zajednička sabirna akcija društava Hrvatskog Crvenog križa provodila na području cijele Republike Hrvatske.

Tradicionalno akcija je provedena u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama na području našeg djelovanja, a ove godine u akciju se uključilo 8 osnovnih škola s područnim školama ( Novi Marof, Podrute, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Svibovec, Breznički Hum, Bisag, Visoko), Srednja škola Novi Marof i 4 dječja vrtića ( Novi Marof , Bambi, Leptirić Ljubešćica, Pčelica Bisag).

U akciji je prikupljena 1,9  tona materijalne pomoći, hrane i higijenskih potrepština procijenjene vrijednosti 33.904,00 kune ,a putem žiro računa akcije uplaćeno je 2.520,00 kuna.

Prikupljena materijalna dobra i novčana sredstva upotrijebljena su za pripremu 200 prehrambeno-higijenskih paketa pomoći koje će GDCK Novi Marof zajedno s kupljenom razlikom hrane i higijene u Tjednu solidarnosti (8. – 15.12.) i uoči  božićnih i novogodišnjih blagdana podijeliti osobama u socijalnoj potrebi s područja svojeg djelovanja.

Hvala svima, posebno volonterima  koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji akcije Solidarnost na djelu 2022. i pomogli nam u pružanju pomoći onima kojima je pomoć potrebna.