U akciji Solidarnost na djelu prikupljeno 2,2 tone pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof  početkom studenog 2020. uspješno je završilo s provedbom 48. akcije  „Solidarnost na djelu 2020.“ 

U akciji je prikupljeno 2,2 tone materijalne pomoći ( hrana i higijena) procijenjene vrijednosti 35.928,00 kuna  dok je putem  žiro računa akcije uplaćeno 1.393,60 kune novčanih donacija.

Ovogodišnja akcija provodila se u neizvjesnim okolnostima epidemije koronavirusa, a cilj nam je bio prikupiti potrebnu pomoć za potrebite, održati tradiciju i kontinuitet najstarije humanitarne akcije u Republici Hrvatskoj uz poštivanje epidemioloških mjera i smanjenje rizika od zaraze za sudionike.

Akcija se provodila na području 6 jedinica lokalne samouprave s područja djelovanja GDCK Novi , obuhvatila je 91 sabirnih mjesta i 111 vrijednih volontera , djelatnika i učenika iz 6 dječjih vrtića, 8 osnovnih škola i Srednje škole Novi Marof.

Prikupljena materijalna i novčana dobra GDCK Novi Marof upotrijebit će za pripremu paketa pomoći koje će u Tjednu solidarnosti od 8. do 15. prosinca i dane uoči Božića primiti osobe u socijalnoj potrebi s područja našeg djelovanja ( Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ljubešćica, Breznički Hum, Bisag, Visoko).

Hvala svima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji akcije Solidarnost na djelu 2020. posebno djelatnicima,  učenicima, ravnateljima i ravnateljicama  koji su i u ovim izazovnim vremenima pokazali veliko srce i solidarnost za one kojima je pomoć potrebna.