“Lužec 2024” _ održana vježba operativnih snaga civilne zaštite Varaždinske županije

 U izletištu Lužec kraj Novog Marofa  održana je u utorak 4. lipnja 2024. vježba operativnih snaga sustava Civilne zaštite Varaždinske županije s ciljem održavanja optimalne razine pripravnosti operativnih snaga civilne zaštite i upoznavanja s načinom rada i mogućnostima komunikacijskih sustava koji su izuzetno važni prilikom orijentacije u prirodi.

Vježbu je organizirao Stožer Civilne zaštite Varaždinske županije , a u njoj su sudjelovale sve sastavnice Civilne zaštite Varaždinske županije  (Stožer CZ Varaždinske županije, Stožer CZ Grada Novog Marofa, PU CZ Varaždin, MUP, vatrogasci, Crveni križ, HGSS, ZHM ).

Svi sudionici vježbe okupili su se u Vatrogasnom domu DVD-a Varaždin, završetak vježbe bio je na izletištu Lužec, a svi su dobili topografske karte sa ucrtanim početnim i završnim lokacijama, kao i kontrolnim točkama sa kojih su se morali javiti putem radio uređaja, dok se njihovo kretanje pratilo preko zapovjedno komunikacijskog sustava.

Vježbi na terenu prethodila je dvodnevna edukacija na temu „Orijentacija u prirodi i upotreba komunikacijskih sredstava u civilnoj zaštiti „ ( kartografija, TETRA, mobilna aplikacija NICS) koja je održana u prostoru Vatrogasnog doma u Varaždinu.