Završena 51. akcija Solidarnost na djelu 2023._prikupljeno 2 tone pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof je u razdoblju od 12.-31. listopada 2023.  provodilo humanitarnu akciju „Solidarnost na djelu 2023.“ koja se kao zajednička sabirna akcija društava Hrvatskog Crvenog križa 51. godinu za redom provodi na području  Republike Hrvatske.

Već tradicionalno akcija je provedena u suradnji s odgojno-obrazovnim ustanovama na području našeg djelovanja, a ove godine sudjelovalo je 12 odgojno obrazovnih ustanova (Srednja škola Novi Marof, osnovne škole Novi Marof, Podrute, Ljubešćica, Varaždinske Toplice, Svibovec, Breznički Hum, Visoko, dječji vrtići Novi Marof, Bambi, Pčelica i Zagonetna šuma).

Pomoć se prikupljala na 74 sabirna mjesta, a u njoj je sudjelovalo 62 volontera ( 26 odraslih i 36 mladih) koji su odradili ukupno 329 volonterskih sati ( HVALA!)

U akciji je prikupljeno 2 tone materijalne pomoći, najvećim dijelom trajnih prehrambenih namirnica te nešto higijenskih potrepština procijenjene vrijednosti 3.597,00 eura.

GDCK Novi Marof će kao i svake godine prikupljena materijalna dobra uz kupljenu razliku potrebnih artikla za cjeloviti paket pomoći podijeliti osobama u socijalnoj potrebi s područja svojeg djelovanja i na taj način učini predstojeće blagdane podnošljivijima.

Podjela paketa pomoći kreće u Tjednu solidarnosti ( 8.-15.12.) i traje do 22. prosinca  odnosno do Božića.

Hvala svima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2023. i pomogli nam u pružanju pomoći onima kojima je pomoć potrebna.